Utorak, 19 Siječanj 2016 14:23

Poslodavac ima pravo pregledavati vaše privatne poruke!

Intel-Plan

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu, posljednja sudska instanca kojoj se javljaju tisuće Europljana kojima zakonodavstvo njihovih zemalja nije pružilo očekivanu pravnu zaštitu, donijelo je presudu koja se već sada smatra povijesnom, a koja, de facto, omogućava poslodavcu da nadzire s kime se njegov radnik dopisuje preko interneta tijekom radnog vremena.

Parnicu je pokrenuo rumunjski inženjer Bogdan Mihai Barbulescu nakon što je dobio otkaz zbog dopisivanja sa zaručnicom i bratom tijekom radnog vremena. Uz otkaz mu je uručeno 45 stranica transkripata njegove komunikacije na Yahooovu servisu za poruke. Kompanija je tražila od Barbulescua da otvori račun na tom servisu da bi lakše komunicirao s klijentima, no on, čini se, nije znao da taj servis ne smije koristiti u privatne svrhe. Stoga je poslao nekoliko poruka bratu i zaručnici, zbog čega je dobio otkaz. Tvrtku je tužio jer je uvjeren da su mu povrijeđena ljudska prava, s obzirom na to da je jedini način na koji je kompanija mogla doći do podatka da se dopisuje s obitelji, pregledavanje njegovih poruka, čime su mu, ustvrdio je, grubo prekršili pravo na privatnost.

U obrazloženju presude Europski sud za ljudska prava utvrdio je da je poslodavac imao pravo pregledavati poruke svog zaposlenika "jer se morao uvjeriti da on tijekom radnog vremena obavlja profesionalne zadatke". Drugim riječima, sud je ustoličio presedan prema kojem poslodavci mogu, bez straha od sankcija, ulaziti u privatne račune zaposlenika i kontrolirati njihovo komuniciranje putem interneta. Sud u Strabourgu zauzeo je stranu poslodavce obrazloživši da nije nerazumno da poslodavac želi potvrditi obavlja li zaposlenik svoje zadatke tijekom radnog vremena. Sudac je tako odbacio tvrdnju zaposlenika da je narušeno njegovo pravo na privatnost i tako što je kompromitirana njegova privatna komunikacija.

Najnovije vijesti