Četvrtak, 30 Travanj 2015 13:17

Bespilotna letjelica korištena za vandalske grafite

Intel-Plan

 

Jedan od najvećih jumbo plakata u New Yorku je Calvin Kleinov poster koji sadrži sliku svjetskog top fotomodela Kendall Jenner. U ranim jutarnjim satima krajem travnja poznati grafiter Katsu digao je u zrak posebno prilagođenu bespilotnu letjelicu Phantom 2. i poprskao plakat crvenim škrabotinama.

To je prvi put da je bespilotna letjelica korištena za čin javnog vandalizma u vidu ispisivanja grafita. Sam čin vandalizma trajao je 60 sekundi, znatno kraće od klasičnih grafiterskih aktivnosti i metoda označavanja.

U travnju prošle godine Katsu je već koristio bespilotnu letjelicu za oslikavanje platna u jednoj umjetničkoj galeriji. Tada je najavio da će svoju tehniku oslikavanja prenijeti na javne površine i označiti ih svojom "umjetnošću" i to na mjestima koja su nedostupna akrobatskim grafiterima. Izgleda da je sada u tome i uspio.

"Tehnika se pokazalo iznenađujuće dobro. Uzbudljivo je vidjeti vlastitu prilagodbu bespilotne letjelice kao uređaja za vandalizam." - kazao je Katsu. Ovo je očigledna točka preokreta koja pokazuje ogroman potencijal korištenja bespilotnih letjelica u nelegalnim aktivnostima. Predstavnicima zakona na ruku definitivno ne ide pravna regulativa koja je još uvijek nedorečena u pogledu komercijalnog korištenja bespilotnih letjelica.

Najnovije vijesti